0513 - 41 75 03
social media
0513 - 41 75 03 Prijzen Boek nu online en ontvang 5% korting

Ballonvaren en Corona

28-05-2021 – START BALLONVAREN.

Vanaf 5 juni mogen we weer ballonvaren.

Wel wordt er gevaren volgens het protocol van de afdeling ballonvaren van de KNVVL, het protocol wordt nu aangepast en gepubliceerd aan de leden.

Zodra dit er is weten waaraan we moeten voldoen en zullen dit aan onze passagiers mededelen als ze een afspraak maken voor het meevaren in onze luchtballon.

 

14-04-2021 – Of we weer mogen ballonvaren ja of nee hangt af van de aangekondigde versoepelingen. Bij het opengaan van de culturele instellingen zouden we weer mogen gaan ballonvaren met gasten. Na de persconferentie van gister is duidelijk geworden dat dit mag vanaf 26 mei. We gaan er dan ook vanuit dat we weer gaan ballonvaren vanaf 26 mei as.

13 juli 2020 – WE MOGEN WEER BALLONVAREN!

Zwaar teleurgesteld waren we dat ondanks de versoepelingen eind juni we alsnog niet de lucht in mochten met passagiers. 

Er werden acties voorbereidt en daarnaast ook gesprekken gevoerd met de overheid en het RIVM.

Toen als donderslag bij heldere hemel afgelopen vrijdag het bericht dat we weer met gasten de lucht in mogen.

We zullen opstarten en u als passagier kunt bellen om een datum in te plannen, we doen ons uiterste best om u de beloofde ballonvaart te laten maken.

Klik hier voor het artikel in de Jouster Courant.

11 juni 2020 – In de Leeuwarder Courant van vandaag stond dit onderstaande artikel.

10 juni 2020 – Nadat op 9 juni het derde protocol niet is goedgekeurd door het het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en het RIVM is er veel belangstelling vanuit de pers waarom we nog steeds niet mogen ballonvaren. Hieronder de links naar de nieuwsberichten:

NOS

RTL

Dagblad van het Noorden

31 mei 2020 – Geldigheid tickets : Geen nood! Uw tickets zijn onbeperkt geldig. Doordat we niet mogen ballonvaren verliest uw ticket zijn geldigheid niet. Ook al mogen we weer ballonvaren maar vindt u het als aanstaande passagier  niet verantwoord, dan krijgt u vanzelfsprekend de gelegenheid om zelf een geschikt moment voor de ballonvaart te kiezen.

31 mei 2020 – Er is in onze branchevereniging hard gewerkt om het ballonvaren weer op te starten en het opgestelde protocol goedgekeurd te krijgen. Besluiten om weer te mogen varen ja of nee worden genomen door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en het RIVM. Zij vinden het helaas nog niet verantwoord om te gaan ballonvaren met gasten. Onderstaand besluit resulteert in het verlengen van de beperkte maatregelen tot 1 juli doormiddel van de onderstaande NOTAM.

Ballonvaren NOTAM COVID-19 

28 mei 2020 – We tasten nog steeds in het duister over hoe wij ons seizoen kunnen opstarten, ondanks het harde werken door het bestuur van onze branchevereniging is er nog steeds geen nieuws. De NOTAM die aangeeft dat er alleen maar met 2 personen inclusief de piloot mag worden gevaren loopt maandag aanstaande af. Spannend wat er daarna mag met de voor ons als ballonvaarders geldende regels.

6 mei 2020 – Start ballonvaren!. Er is een protocol gemaakt voor solovaarten en het varen met gezinsleden uit 1 huishouden. Lesvaarten en ballonvaarten met passagiers zijn tot op dit moment nog verboden. Met dit protocol als richtlijn kan er vanaf vandaag solo en met gezinsleden uit 1 huishouden gevaren worden. Het is de bedoeling dat er gefaseerd wordt opgeschaald naar het varen met passagiers.

1 mei 2020 – Op verzoek van het ministerie en het RIVM heeft de KNVvL en de afdeling Ballonvaren een protocol preventie verspreiding COVID-19 voor ballonvaren opgezet en ingestuurd. Voor Ballonvaren vindt volgende week overleg plaats met het ministerie om toestemming te vragen om te kunnen varen met passagiers met inachtneming van dit protocol. De toestemming is nodig omdat wij niet kunnen voldoen aan de 1,5 meter eis. De maatregelen om verantwoord te varen conform het protocol behoeft een akkoord omdat deze afwijkt van de RIVM maatregelen.

Onze bedoeling is om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan varen, volgende week komen we met een protocol conform RIVM voor de solovaarten, dan kunnen deze weer plaatsvinden zonder dat het ons verdere verzoek in de weg zit. We streven naar een positief antwoord voor 20 mei voor de rest van onze ballonvaarten. Als op 20 mei de maatregelen worden versoepeld kunnen we gefaseerd gaan starten.

Volgende week komen we met uitgebreide informatie omtrent onze eerste opstart en hopen we al wat meer te kunnen vertellen over de besprekingen met het ministerie.

30 april 2020 – Het onderstaande bericht zegt u waarschijnlijk niet zoveel, dit bericht is een zg. NOTAM (NOtice To AirMen). Hierin staan de beperkingen waar wij op dit moment mee te maken hebben en we mogen helaas nog niet de lucht in t/m 20 mei. We hopen u snel te berichten onder welke voorwaarden we weer mogen ballonvaren.

“The Netherlands
NOTAM
UNTIL 20 MEI 2020 (EST); SFC+
Covid-19: flight restrictions. In accordance with physical distancing measures covid-19 by local authorities based on directives ministries of health and justice, general aviation flights including aerial work with POB, other than household members, distance less than 1,5M are prohibited. Police, HEMS and SAR flights are exempted.”

20 april 2020 – Er is door de KNVvL een werkgroep gestart die een plan gaat maken hoe het ballonvaren weer opgestart kan worden. Er wordt daarbij gekeken naar de eisen van het RIVM. Dit plan wordt gepresenteerd aan de Inspectie Leefomgeving & Transport die vervolgens wel of geen toestemming geeft om weer te mogen ballonvaren. De maatregelen die 21 april worden gepresenteerd door de overheid zijn verder bepalend voor de vervolgstappen en de uitwerking van het plan om weer te gaan ballonvaren.

14 april 2020 – Dat we niet mogen varen wil niet zeggen dat we stilzitten als ballonvaartbedrijf, wat we doen staat in onze laatste blog en dat lees je door  hier te klikken.

9 april 2020 – De KNVvL overlegt met de overheid over hoe ballonvaren mogelijk zal moeten zijn. Dit is op dit moment erg lastig omdat passagiers binnen 1,5 meter van elkaar staan in de ballonmand. De intelligente lockdown  verwacht van de ballonvaartsector dat zij zelf oplossingen gaan bedenken en keuzes maakt in wat wel en niet past binnen het beleid van de overheid en wat verantwoord is om te doen.

8 april 2020 – Het kabinet heeft op 31 maart jl. besloten dat alle maatregelen doorgezet worden tot en met 28 april a.s. Dit betekent voor ballonvaarders dat tot en met 28 april niet gevaren kan worden. Op 21 april a.s. zullen de maatregelen bekend worden gemaakt die na 28 april a.s. gaan gelden. Doordat bijeenkomsten ook voor groepen minder dan 100 personen zijn verboden tot 1 juni zijn passagiersballonvaarten helaas niet mogelijk tot 1 juni as.

31 maart 2020 – 8 april krijgen we een nieuwe update waarin de berichtgeving van het kabinet zal worden gevolgd.

24 maart 2020 – Door verdere maatregelen van de overheid is het niet meer mogelijk te ballonvaren, ook lesvaarten zijn niet meer mogelijk. Doordat bijeenkomsten ook voor groepen minder dan 100 personen zijn verboden tot 1 juni zijn passagiersballonvaarten helaas niet mogelijk tot 1 juni as.

17 maart 2020 – Van de KNVvL afdeling ballonvaren mogen passagiersballonvaarten niet plaatsvinden tot 6 april as. Lesvaarten mogen wel doorgaan.

13 maart 2020 – De KNVvL afdeling ballonvaren adviseert haar leden zelf te bepalen of ze ballonvaarten door willen laten gaan of af te lassen. ze moeten daarbij kijken naar de adviezen en maatregels van de overheid.