0513 - 41 75 03
social media
0513 - 41 75 03 Prijzen Boek nu online en ontvang 5% korting

10-02-2012 – 1e Elfstedentocht per luchtballon.

10-02-2012 door Noordelijk Ballonvaartcentrum

Zaterdag 11 februari 1e poging Elfstedentocht per luchtballon.

De Elfsteden zijn op vele manieren bedwongen. Natuurlijk op schaatsen maar ook fietsend, varend, lopend, in de auto, op de motor etc….maar nog nooit per luchtballon.

Al een aantal jaren heeft het Noordelijk Ballonvaartcentrum uit het Friese Joure een draaiboek klaar om de Elfstedentocht per heteluchtballon af te leggen.

Omdat een ballon met de wind mee gaat en niet kan sturen is er voor gekozen om in elk van de Elfsteden een opstijging te maken en dat op één dag. Het unieke aan deze gebeurtenis is dat nog nooit iemand elf keer met een heteluchtballon op is gestegen op één dag.

Dat het de Elfsteden zijn maakt het zeer speciaal en extra uitdagend. De start is te Leeuwarden waar de eerste opstijging is. Omdat er een vrij krappe tijdsplanning is is het doel niet om hoog of ver te varen maar om een opstijging te maken en maximaal 10 minuten te ballonvaren. 

Er wordt gevaren met een éénpersoons ballon die makkelijk en snel kan opstijgen en landen. Volg ons morgen op Twitter voor het laatste nieuws.