0513 - 41 75 03
social media
0513 - 41 75 03 Prijzen Boek nu online en ontvang 5% korting

22-01-2017 – 2 ballons, een prachtige dag en de rotonde van Joure.

22-01-2017 door Noordelijk Ballonvaartcentrum

Op 22 Januari maakten wij weer de eerste ballonvaart van dit jaar. Een groep van 5 enthousiaste passagiers wilden niet wachten tot het voorjaar en planden met ons een ballonvaart in. Tijdens deze ijskoude, kraakheldere winterdag met blauwe lucht en een lekker warm zonnetje vertrok de ballon met piloot Johannes vanuit Sintjohannesga.

Op deze dagen zijn er meerdere piloten die graag met hun passie bezig zijn, zo ook Brecht de jongste piloot bij het NBC. Brecht wilde graag haar nieuwe ballonmand uitproberen en haar uren maken zodat ze dit jaar op een grotere ballon mag gaan varen. Piloot Johannes voer met de wind mee richting Joure en kon door nauwkeurig te sturen in verschillende luchtlagen zijn doel bereiken.., hij wilde namelijk precies boven de rotonde van Joure uitkomen zodat hij zijn passagiers de ontwikkelingen hiervan zou kunnen laten zien, en dat lukte!

In de middag is er nog een ballonvaart gemaakt door Brecht en Tommie. Twee kapiteins op een schip is niet handig dus na 40 minuten heeft Brecht de ballon netjes aan de grond gezet met de desbetreffende passagier ( een vader van twee dochters)  en is piloot Tommie aan boord gestapt. De dochters waren achter hun vader aangefietst en waren blij verrast toen zij onverwachts mochten instappen in de luchtballon. Als afsluiting een glas bubbels en warme chocomel doet iedereen nagenieten van deze prachtige dag en geeft ons weer veel zin in de ballonvaarten van komend seizoen.foto vaart 22 jan 3
foto vaart 22 jan 2 rotonde foto 22 jan 5