0513 - 41 75 03
social media
0513 - 41 75 03 Prijzen Boek nu online en ontvang 5% korting

03-03-2020 – Professionaliteit is veiligheid

03-03-2020 door Noordelijk Ballonvaartcentrum

Regels

Een luchtballon die omhoog gaat, het lijkt zo vanzelfsprekend. Niet iedereen stelt zich waarschijnlijk al te veel vragen over hoe een ballonvlucht eraan toegaat. Nochtans zijn er heel wat dingen die voor onze piloten heel logisch zijn maar waar jij als passagier nog niet bij hebt stil gestaan. Er zijn regels waaraan wij ons moeten houden, je bent tenslotte bezig met luchtvaart. Deze regels worden ons opgelegd door de Rijksluchtvaartdienst. 

Crew grondtraining

De voorbereiding van het ballonvaartseizoen staat mede in het teken van een grondtraining voor onze crew. De crew helpt mee met het opbouwen van de ballon, rijd achter de ballon aan en zorgt ervoor dat hij of zij op tijd bij de plek is waar geland gaat worden. Zorg dragen voor de passagiers en alert zijn op veiligheid is hierbij van groot belang. De ventilator, de brander een auto zijn bijvoorbeeld van die zaken waar de focus op veiligheid moet liggen. Passagiers zijn niets vermoedende mensen, hebben een leuk uitje en zijn zich niet bewust van gevaren. En dat moet natuurlijk ook zo zijn. De ventilator, de brander een auto zijn bijvoorbeeld van die zaken waar deze focus op met liggen.

De training die een dag duurt wordt gegeven door de piloten. Zij hebben training gehad in het geven van deze training en zijn gecertificeerd om de nieuwe regels bij te brengen. De crew wordt verdeeld in drie groepen en krijgt op deze manier kennis van alle facetten die te maken hebben met het balloncrewen. Onze crew is zo weer klaargestoomd voor een nieuw ballonvaartseizoen. Elk crewlid heeft een certificaat van deelname aan deze crewtraining