Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Alles wat je wilt weten over ballonvaren...

sun

We varen altijd in de twee uren na zonsopkomst of de laatste 2 uren voor zonsondergang. Dan is er weinig thermiek en is de lucht stabiel.

flame

We varen tussen 100 en 500 meter hoog. De luchtballon heet niet voor niets heteluchtballon: de temperatuur loopt op tot 100 graden!

coat

Kleed je voor alsof je een boswandeling gaat maken. De temperatuur is ongeveer hetzelfde als wanneer je uit de wind over straat zou lopen. We gaan namelijk net zo snel als de wind!

ghost

Maak je geen zorgen als je hoogtevrees hebt. De hoogtevrees verdwijnt zodra de heteluchtballon het contact met de grond verliest.

on-air

U bent verzekerd in onze ballon en onze volgauto. Uw apparatuur zoals telefoon en camera’s zijn niet verzekerd. Dus foto’s en films maken mag, maar op eigen risico! Telefoneren mag niet.

chair

Er is geen maximumleeftijd. Voor een standaard vaart moet je fit genoeg zijn om van een stoel af te kunnen springen.

height

Kinderen mogen mee in de luchtballon als ze groter zijn dan 1m20. Anders kunnen ze niet zelfstandig over de rand kijken van de mand. Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van een ouder.

pregnant

Als je in verwachting bent mag je helaas niet mee in de luchtballon.

wheel-chair

Iedereen moet kunnen ballonvaren. Bent u minder valide of heeft u twijfel over uw gezondheid, bel ons voor de mogelijkheden! Wij doen ook rolstoelballonvaarten.

Combineer een ballonvaart met een culinaire beleving. Van een picknickmand voor vertrek bij een ochtendvaart tot een volledig dinerarrangement bij een avondvaart. Of vervoer inclusief een drankje. Wij leggen u volledig in de watten. Tip: probeer ook eens ons cloudhopper arrangement.

CLOUDHOPPER

Maak een sensationele vaart vanaf een bankje en zie de wereld onder u voorbij gaan. Een clouhoppervaart is een exclusieve ervaring, die wij aanbieden in Midden-Nederland vanaf ons ballonvaartcentrum in Barneveld. Met een cloudhopper geniet u van een optimale ballonervaring waarbij de piloot alle aandacht voor u heeft.

BALLONVAART MET BBQ

Maak uw ballonvaart compleet met een barbecue, verzorgd door Partycentrum ‘t Hoefslag in Barneveld. Dit arrangement is mogelijk vanaf tien personen en kunnen we geheel naar wens aanpassen. Zo kunnen we voor groepen ook vervoer regelen. Zodat u nergens omkijken naar heeft.

BALLONVAART MET PICKNICKMAND

Terwijl de ballon ‘s ochtend klaar wordt gemaakt voor vertrek, geniet u van een overheerlijke picknick. Dit arrangement kunt u al boeken vanaf twee personen.

BALLONVAART DE VELUWE MET DINER

Of combineer uw ballonvaart met een diner of steengrill bij Restaurant Klein Zwitserland in Ede. Het opstijgveld ligt naast het restaurant, aan de rand van de Veluwe. Uiteraard sluiten we de ballonvaart af met een toast met bubbels. Kortom, het ideale arrangement voor een huwelijksaanzoek, jubileum, bedrijfs- of familie-uitje. En al te boeken vanaf twee personen. U kunt ook meerdere arrangementen te combineren. Direct boeken of meer weten? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op >>