Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

De dag van uw ballonvaart.

https://www.balloncentrum.nl/storage/media/2023/03/157311/graph.png
 • Op de dag waarop uw vaart staat gepland wordt u tussen 14.00 en 15:00 uur geïnformeerd of uw ballonvaart door kan gaan. Als de weersomstandigheden het niet mogelijk maken veilig te varen plannen we een nieuwe datum. Staat u gepland en heeft u om 15.00 uur nog niets gehoord dan kunt u ons bellen tot 16.00 uur.

 • 1

  U komt op eigen gelegenheid op het afgesproken tijdstip naar de verzamelplaats. Hier maakt u kennis met de crew, de piloot en eventuele andere passagiers.

 • 2

  U stapt met eventuele andere passagiers in onze luxe personenbus. Wij brengen u vervolgens naar de opstijglocatie.

 • 3

  We maken daar de ballon klaar voor vertrek. U stapt in de mand als de ballon klaar is om op te stijgen.

 • 4

  We varen! U beleeft vliegen zoals u dat nog nooit heeft beleefd en laten ons voeren waar de wind ons brengt.

 • 5

  Na de landing pakken we de ballon in.

 • 6

  Als alles is ingepakt in de volgauto krijgt u uw champagne-luchtdoop. En we toosten met een heerlijk glas champagne op de mooie ervaring. Het glas, met gravure van uw ballonvaart, mag u als souvenir meenemen.

 • 7

  U krijgt een herinnering en erkenning uitgereikt.

 • 8

  We brengen u terug naar uw auto op de verzamelplaats.

Het programma duurt gemiddeld een 2,5 tot 3 uur.

Alles wat je wilt weten over ballonvaren...

sun

We varen altijd in de twee uren na zonsopkomst of de laatste 2 uren voor zonsondergang. Dan is er weinig thermiek en is de lucht stabiel.

flame

We varen tussen 100 en 500 meter hoog. De luchtballon heet niet voor niets heteluchtballon: de temperatuur loopt op tot 120 graden!

coat

Kleed je voor alsof je een boswandeling gaat maken. De temperatuur is ongeveer hetzelfde als wanneer je uit de wind over straat zou lopen. We gaan namelijk net zo snel als de wind!

ghost

Maak je geen zorgen als je hoogtevrees hebt. De hoogtevrees verdwijnt zodra de hetelucht- ballon het contact met de grond verliest.

on-air

U bent verzekerd in onze ballon en onze volgauto. Uw apparatuur zoals telefoon en camera’s zijn niet verzekerd. Dus foto’s en films maken mag, maar op eigen risico! Telefoneren mag niet.

chair

Er is geen maximumleeftijd. Voor een standaard vaart moet je fit genoeg zijn om van een stoel af te kunnen springen.

height

Kinderen mogen mee in de luchtballon als ze groter zijn dan 1m30. Anders kunnen ze niet zelfstandig over de rand kijken van de mand. Grotere kinderen mogen mee onder begeleiding van een ouder.

pregnant

Als je in verwachting bent mag je helaas niet mee in de luchtballon.

wheel-chair

Iedereen moet kunnen ballonvaren. Bent u minder valide of heeft u twijfel over uw gezondheid, bel ons voor de mogelijkheden! Wij doen ook rolstoelballonvaarten.

Boek een vaart

Veel gestelde vragen over ballonvaren...

De meest actuele prijzen vindt u op onze prijzenpagina, we bieden losse tickets aan, VIP vaarten en arrangementen.

Als u al een ticket heeft gekocht kunt u deze eenvoudig hier inplannen.

Heeft u nog geen ticket, bekijk dan hier onze geplande vaarten.

Er wordt  ’s ochtends en ’s avonds tijdens de eerste en laatste twee daglichturen gevaren omdat er overdag thermiek aanwezig is.

Er wordt  ’s ochtends en ’s avonds tijdens de eerste en laatste twee daglichturen gevaren omdat er overdag thermiek aanwezig is. 

Een ballonvaart met het Noordelijk Ballonvaart Centrum is een onvergetelijke ervaring. Het programma voor een vaart met ons duurt ongeveer 3 uur waarvan de vaart ongeveer een uur is.

 • U rijdt op eigen gelegenheid naar de afspreeklocatie. Deze locatie spreken we van tevoren af. Hier parkeert u uw auto en ontmoeten wij elkaar. Onze afspreeklocaties liggen centraal en zijn makkelijk te vinden.
 • We rijden vervolgens in de volgwagen naar de plaats waar we gaan opstijgen.
 • We maken de ballon klaar. Een heel spektakel! U kijkt toe, of helpt een handje mee als u dat wilt.
 • Tijd om in te stappen. Een voor een stapt u in de mand als we klaar zijn om op te stijgen.
 • Opstijgen! We laten de opstijglocatie achter ons en laten ons meenemen door de wind. U geniet volop van de wereld uit een nieuw perspectief!
 • De vaart. Tijdens de ballonvaart die ongeveer een uur duurt vertelt de piloot het een en ander over ballonvaren en de omgeving waar u vaart. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen aan de piloot die hij of zij met plezier beantwoordt.
 • De landing. De piloot kiest zorgvuldig een veilige en comfortabele landingsplek uit. Waarna de ballon weer zachtjes op de grond terechtkomt.
 • Na de ballonvaart is de traditionele champagneceremonie, samen met de piloot en crew drinkt u een glas champagne op de landingslocatie, middenin de natuur.
 • Uitreiking van een mooie herinnering aan uw ballonvaart!
 • Vervoer terug naar de afspreeklocatie. De crew rijdt u weer veilig naar de afspreeklocatie, waar uw auto geparkeerd staat. En u gaat als baron of barones huiswaarts!
 • Heeft u familie of kennissen die de ballon willen volgen dan kunnen ze dit op eigen gelegenheid doen. Ze kunnen achter de volgauto van de ballon aanrijden.

Als algemeen kledingadvies geld, doe alsof u in plaats van de ballonvaart een boswandeling gaat maken. Wij stijgen op en landen in grasland, houdt hier rekening mee met het schoeisel.

De meest actuele prijzen vindt u op onze prijzenpagina, we bieden losse tickets aan, VIP vaarten en arrangementen. 

Als u losse tickets koopt varen we met maximaal 10-12 personen in de mand. Heeft u een VIP vaart dan varen we met de groep die u heeft geboekt zonder andere gasten erbij. We passen de ballon aan aan de grote van de groep.

Kinderen en mogen mee als ze 1.20 meter groot zijn zodat ze over de rand van de mand kunnen kijken. Kinderen mogen mee onder begeleiding van  een ouder.

Als enige ballonvaartbedrijf in Nederland hebben wij deze zeer speciale mand in ons bezit, waardoor rolstoelgebonden personen ook met ons mee de lucht in kunnen. Vaak kunnen minder valide mensen niet deelnemen aan alle activiteiten.  In ons vakgebied kan dat wel en biedt voor ons de mogelijkheid ook deze mensen een unieke ervaring mee te geven. 

De ballonvaart gaat alleen door als het veilig is, we nemen geen enkel risico. De ballonvaart gaat niet door bij te harde wind, slecht zicht, lage bewolking en een te hoge buien / regenkans.

Tuurlijk kan oma mee, ze moet wel een goede fysieke gezondheid hebben.

Tuurlijk kan opa mee, hij moet wel een goede fysieke gezondheid hebben.

Ben je zwanger dan kun je helaas niet mee, we verplaatsen de ballonvaart dan tot na  de zwangerschap.

Je mag een kleine snack meenemen.

Je mag een flesje water meenemen.

We zijn open op werkdagen tijdens kantoortijden.

Dat kan, het kan zijn dat we een andere klant te woord staan. Of we hangen in de lucht!

Dat kan, het kan zijn dat we een andere klant te woord staan. Of we hangen in de lucht!

Jammer dat u niet ergens tevreden over bent. We horen graag waarover zodat we onze ballonvaarten nog beter kunnen maken.