Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Bewezen!, ballonvaren maakt blij.

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 23-MEI-2020

Deze omgevingseigenschappen maken ons vrolijk

Wat maakt ons vrolijk..? Wij wisten het al 🙂 dat je van een ballonvaart heeel blij wordt. We zien de mensen namelijk voordat ze de mand instappen en we zien ze als na de de ballonvaart. En dat is een groot verschil horen we vaak van onze piloten. Toen ik het bij toeval ook nog las, dat wij dingen die omhoog gaan of zich in de lucht bevinden, accocieren met blijdschap, dacht ik dat wil ik vertellen.

Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat felle kleuren ons aan vrolijkheid doen denken; we leggen automatisch verband tussen deze twee. Ook blootstelling aan daglicht maakt ons vrolijk: de bloeddruk daalt en stemming, alertheid en productiviteit verbeteren erdoor. En.. ” Overvloed”: weelderigheid, verscheidenheid, variëteit is goed voor ons mentale welzijn. Zoals een overvloedige maaltijd, de kermis, het circus, eurowinkels, vlooienmarkten; je kunt er dat gevoel van een kind in een snoepwinkel van krijgen.

In een ander onderzoek las ik dat ook de plek waar je woont van invloed is op je gestel, het liefst wonen mensen in een omgeving van een weelderig grasland of bos. Of brengen we graag veel tijd door in een park met een grote diversiteit aan planten en vogels. Dit schijnt een sterk gevoel van herstel en mentaal welzijn op te leveren. Toch leuk om te weten dat, naast onze drukke banen, we ons bewust zijn van waar we blij van worden in het leven. En dat dat dus ook het maken van die ballonvaart is wat je altijd nog wilde doen. Dat wordt onze nieuwe slogan voor deze week ” Als je iets een keer in je leven doet, wil je er blij van worden”!

Delen via: