Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Gloednieuwe mand en brander maken 1e vaart

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 18-APR-2018

Vandaag 16 april, een prachtige lente dag. Weinig wind, een blauwe lucht en lentezonnetje zorgen ervoor dat de eerste vaart van onze klant Olijslager, gemaakt kan worden. Vorig jaar al veel vaarten gemaakt met deze prachtig ballon en het is de bedoeling dat we dit jaar nog meer relaties van dit bedrijf mee gaan nemen naar grote hoogtes.

Lindstrand, de ballonfabriek in Engeland heeft een nieuwe brander ontwikkeld en die mag Johannes, de piloot van vanavond voor het eerst gaan gebruiken. De brander ziet er niet alleen heel hip uit met zijn mooie kleurtjes maar heeft een enorme power waardoor binnen no time de enveloppe gevuld is met warme lucht en rechtop staat. Johannes instrueert de passagiers vast in de tevens nieuwe mand te kruipen.

Het leer om de mand heeft dezelfde blauwe kleur als de Ballon, een mooi geheel. En nog geen spatje modder.., dat is na een paar (sleep) landingen wel anders. Maar niet getreurd, met de hogedrukspuit is de mand zo weer als nieuw. De vaart is gemaakt vanuit Hoogeveen, de passagiers hebben genoten, de piloot en crew ook. Op naar de 2e vaart met deze ballon die over een paar dagen al gepland staat. Yes, het seizoen is begonnen!

Delen via: