Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Terugblik naar Luchtballon als kunstvorm

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 14-APR-2021

We vergeten wel eens wat we allemaal beleefd hebben en dan is het leuk om eens terug te blikken. Zo ook naar het jaar 2012 waarin we benaderd werden om mee te werken aan een kunstproject.

De kunstenaar wilde twee luchtballonnen die aan de mond van de ballon, zoals dat heet, aan elkaar genaaid moesten worden. Het lijkt simpel maar was nog een heel karwei. Het een en ander moest flink aangepast worden om het uiteindelijke doel te bereiken. Zo hebben we de ballonnen gewassen en heeft Pieter heel wat uurtjes achter de naaimachine doorgebracht. De prachtige locatie waar dit project plaats vond was een fabriek in Amsterdam Zuid. Met oude elementen en sierlijke details was dit het decor voor het kunstproject. Op de locatie hebben we middels ventilatoren lucht in de ballonnen geblazen. De kunstenaar wilde foto’s van de mobiele telefoons van bezoekers projecteren tegen de binnenkant van de ballon en de mensen door de ballonnen laten lopen en zo hun eigen foto’s en die van anderen te kunnen bekijken. En let wel, dit was nog het tijdperk van de Nokia, smartphones bestonden toen nog niet. 

Het was erg interessant om mee te werken aan dit project omdat het iets totaal anders was dan we gewend waren. De creatieve ideeën van de kunstenaar waren een heuse uitdaging. Een luchtballon als kunstobject, dat kan dus ook 😉 

Delen via: