Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Ballonmeeting herdenkt bevrijding

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 10-JAN-2018

2018! Een heel nieuw jaar ligt weer voor ons, dat betekent dat we ons alweer langzaam gaan voorbereiden op het aankomende seizoen. We hebben nieuwe ideeen maar op welke manier gaan we deze tot uitvoering brengen?, hoe kunnen we een nog betere service bieden. Want dat is waar wij blij van worden, onze passagiers een onvergetelijke avond bezorgen.

Tijdens deze gesprekken komen ook de mooie herinneringen weer boven van vorig jaar. De vredefeesten in Sint Niklaas waren heel bijzonder om mee te maken. Er is geen betere plaats in België om met tientallen ballons op te stijgen dan de grootste markt van het land, die van Sint-Niklaas. Het is een jaarlijks indrukwekkend en kleurrijk schouwspel: luchtballons in vele maten en vormen die het Wase luchtruim kiezen.

De ballonmeeting is ontstaan in 1948 ter herdenking van de bevrijding van de stad tijdens WOII. De slachtoffers worden nog altijd herdacht tijdens een officiële plechtigheid op zondagmiddag. Met dit evenement etaleert de stad sinds 1948 ook haar imago als ballonstad. De toegewijde en gepassioneerde ballonfamilie Sax staat in voor de organisatie van de ballonmeeting. Wij vonden het mooi om hierbij aanwezig te zijn maar ook om te zien dat het een hele organisatie is om vanaf een groot plein middenin de stad met zoveel luchtballonnen op te stijgen. Er moet met veel verschillende factoren rekening worden gehouden. Het weer, de wind, de omliggende hoge gebouwen, de planning van de ballonnen die een voor een de lucht in mogen etc. Een indrukwekkend schouwspel, Sint Niklaas bedankt!

 

Delen via: