Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Bucketlist experience

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 15-SEP-2018

De ultieme combinatie.., ballonvaren en tegelijkertijd genieten van een subliem diner.  

Vanavond gaat niet alleen de piloot mee maar naast de passagiers, ook een kok. En niet de eerste de beste. Top kok Reitse Spanninga van restaurant “het Plein”in Joure kookt vanavond speciaal voor onze gasten van vanavond. 

Op een mooie locatie in Drachten (Friesland) en de zon die ook zijn steentje bijdraagt, verwend Reitse ons met een heerlijk aperitief en voorgerecht. De mand, die speciaal is aangepast voor kookvaarten wordt ingericht met keukengerei, kruiden en uiteraard de bbq. Als we zijn opgestegen en zo’n 500 meter hoog zijn wordt gestart met het hoofdgerecht. Door middel van een katrollen systeem worden groentes omhoog getakeld en gaar gestoomd in de top van de ballon, waar de temperatuur het hoogst is, zo’n 100 graden. Reitse laat de haasbiefstukjes sudderen op de bbq met takjes verse rozemarijn. De geur is verrukkelijk en het uitzicht fantastisch.

Als de borden leeg zijn wordt de landing ingezet en zijn we toe aan de laatste verrassing, het nagerecht. In chique glaasjes wordt een zachte mousse gepresenteerd met een verse saus van aardbeien. Nu nog de ballon inpakken zodat we daarna kunnen proosten met een glas bubbels op een avond die in alle opzichten perfect was. 

Wij noemen dit ook wel ons once-in-a-lifetimearrangement: dineren op het hoogste niveau, tussen hemel en aarde. Een ervaring om op je bucketlist af te strepen!

Delen via: