Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Charmes van het Sneekermeer

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 19-MEI-2018

Ons vaarseizoen is weer volop in beweging net als de maritieme sector, op het water en in de lucht wordt genoten van de zomer en van Friesland. Het Sneekermeer is een van de Friese meren waar zomers veel boten te zien zijn en regelmatig zeilwedstrijden worden gehouden.

De Sneekweek is een jaarlijks terugkerend super gezellig zeilevenement dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Jaarlijks vanaf de eerste zaterdag van augustus. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in verschillende categorieën op het Sneekermeer en worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd in Sneek, zoals een vlootschouw en een kermis. 

Tegenwoordig is de Sneekweek het grootste evenement op de binnenwateren van Europa, en begint op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus met een vlootschouw (een show met honderden boten en vuurwerk). De Sneekweek duurt tot en met de donderdag erna. Woensdag staat bekend als Hardzeildag, de laatste wedstrijddag, op die dag is er ook een grote braderie in de stad. 

De foto, zonsondergang boven het Sneekermeer is genomen door Brecht, piloot bij het NBC. In de avond nog een enkele boot en in de verte een van onze luchtballonnen.

Delen via: