Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Cross Channel Flight 2017

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 20-MRT-2017

We hebben meegedaan aan wedstrijden in verschillende delen van de wereld maar nog nooit deelgenomen aan de Guinnes World Cross Channel Flight. Dat moet een bijzondere ervaring zijn om over een van de meest drukke scheepsroutes van Engeland naar Frankrijk te varen in een luchtballon.

De oversteek kan elk moment plaats vinden tijdens één van deze weken. Lijkt het weer en de windrichting goed dan volgt er een alert, wat inhoud dat je klaar moet zijn voor de start die binnen 72 uur plaats kan winden. Initial Green light wordt gegeven 24 voor de start, de start is de vroege morgen. We  moeten er dus voor zorgen dat we voorbereid zijn. Dat betekent je zorgvuldig alle equipment bij elkaar moet zoeken. Bijvoorbeeld een zwemvest, want deze is verplicht tijdens het varen over water.

Ook wordt er nog naaiwerk verricht aan de 3 persoons ballon. De luchtballon moet minimaal 5 uren kunnen varen en de piloot op deze ballon moet minimaal 50 uren vliegervaring in zijn logboek hebben staan. Met de 2.000 uren ballonvaartervaring van Johannes zit dat dus wel goed. Ook de crew Pieter, broer van Johannes staat in de startblokken. Voor nu duimen en afwachten,… word vervolgd…!

Delen via: