Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

De waddeneilanden bewonderen vanuit een luchtballon in Friesland

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 13-JULI-2017

Vanochtend, al voor de vogels floten, ging om 4:30 de wekker van piloot Tommie. Hij moest zich voorbereiden op de ballonvaart voor vandaag. Gistermiddag ging de telefoon op het kantoor van het Noordelijk Ballonvaartcentrum, toeristen, kunnen we morgen nog mee in de ballon? Soms zijn juist die spontane dingen die in je leven voorbij komen zo leuk. Dat wil je graag organiseren omdat je weet hoeveel plezier je mensen ermee doet. Opa en zijn zoon en de kleinzoon wilden graag een ballonvaart maken boven het Friese land. Om 5:30 had Tommie in Terhorne, waar de passagiers op vakantie zijn, afgesproken. Daar ligt de ijsbaan wat nu een prachtig, groot groen veld is, ideaal om een ballon uit te rollen. Heel rustig steeg Tommie op met de passagiers, alleen de brander verraadde zijn vroege aanwezigheid in dit pittoreske watersportdorp. Er zijn vast wel een paar mensen wakker geworden en hebben het grijze object met kleurrijke blokjes voorbij zien komen langs hun slaapkamer raam.

De ballonreis vervolgde richting Sint johannesga, zou het lukken om over de molen te varen? Daar woont namelijk onze piloot Johannes. Tommie vaart ook wedstrijden dus je kan wel raden wat zijn volgende doel werd..?, de molen werd gehaald zoals hieronder op de foto is te zien. Ook de crew Stephan is goed zichtbaar op de foto, hij was allang voorbereid op deze actie van piloot Tommie en stond Tommie al op te wachten.

Maar de vaart is nog niet ten einde, er wordt nog gevaren over een prachtig natuurgebied, want ook de reeën en hazen worden nu wakker en laten zich in grote getale zien aan de mensen in het mandje. Tommie wil de toeristen ook nog iets laten zien wat alleen vanuit de ballon kan.., hij gaat hoogte winnen met de ballon en door het kraakheldere zicht van deze ochtend zijn daar.. “de waddeneilanden”.., en ook Noord-Holland is duidelijk te zien. De vaart wordt spectaculair afgesloten door nog even hééééél laag over de mais te varen. Een uur in een ballon en dan zoveel mooie momenten..

Delen via: