Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Deelname Internationaal ballonjeugdkamp.

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 15-JULI-2013

In de zomer van 2013 heeft onze piloot Tommie Witteveen deelgenomen aan de 13e editie van het International Youth Camp, dat dit jaar werd georganiseerd in de buurt van München, Duitsland. Het is een kamp voor jongeren tot en met 24 jaar, waarbij ’s ochtends en ’s avonds ballonvaarten worden gemaakt met de deelnemers. Tommie was dit jaar voor het eerst één van de vijf piloten. In twee eerdere edities was hij één van de crewleden. Voor de deelnemers betekent het één van de leukste weken van het jaar.

Dit jaar waren er deelnemers uit tien verschillende landen aanwezig, waaronder uit Japan, Rusland, Italië, Polen en Litouwen.  Traditiegetrouw begint het IYC met een internationaal diner, waarbij iedere deelnemer een typisch gerecht uit zijn land meeneemt. Overdag werden leuke activiteiten georganiseerd zoals zwemmen, een stadswandeling door München en een bezoek aan een klimpark en het BMW-museum.

In deze week heeft Tommie vijf ballonvaarten gemaakt met een totale tijdsduur van 8 uur. Bij de laatste vaart werd een half uur voor zonsopkomst opgestegen en werd een vaart van maarliefst 2 uur en 15 minuten gemaakt. Ook een bijzondere vaart was de tweede ochtendvaart, waarbij vier van de vijf ballonnen na een vaart van ongeveer anderhalf uur binnen een straal van 100 meter van het tentenkamp zijn geland. Eén van deze ballonnen landde zelfs in de middencirkel van het voetbalveld! Daar werd dan ook de traditionele groepsfoto gemaakt. De kans is groot dat Tommie ook volgend jaar weer zal deelnemen aan het IYC.

Klik hier voor de foto’s.

Delen via: