Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Ballonvaren in de mand van Stephen Hawking, dat kan!

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 23-MEI-2023

Het is nogal een omvang, deze nieuwe mand voor rolstoelgebonden passagiers. Jarenlang hebben we gevaren met een rolstoelmand voor 3 personen. En nu staat er plots een dijk van een rolstoelmand in de ballonloods. Niet alleen uniek vanwege zijn omvang maar ook de reden waarom deze mand is herbouwd, is zeker bijzonder te noemen. 

Stephen Hawking, bekend als wetenschapper, onderzoeker van zwaartekracht, kosmologie en zwarte gaten, droomde er al jaren van een ballonvaart te maken. Op zijn 60ste kwam deze droom uit. Het grootste gedeelte van zijn leven is Stephen Hawking rolstoelgebonden. En nu op zijn verjaardag maakt hij zijn droom waar, en vaart hij samen met zijn vrouw Elaine, over de toppen van de heuvels van Cambridgeshire countryside in Engeland.

De mand is 152 x 260. In dit formaat kunnen 8 gasten meevaren. Maar omdat de mand nu gedeeltelijk is vernieuwd en aanpast aan een rolstoel is deze geschikt voor 7 passagiers. Een privevaart dus voor de rolstoelgebonden passagier. Die nu ook zijn of haar familie, vrieden of collega's kan uitnodigen. Wat betreft het weer, houden we bij een rolstoelballonvaart nog meer rekening met weersinvloeden. Ook zit de passagier in de rolstoel veilig in een speciaal harnas varen we met niet niet teveel wind de dag van de vaart. Zo zorgen we voor een comfortabele landing.

Wij zijn in de wolken met deze toch wel zeldzame ballonmand. Maar het doel is natuurlijk dat onze passagiers dat zijn, zowel letterlijk als figuurlijk. En, net als Steven Hawking nu ook langgekoesterde dromen waar kunnen gaan maken. 

 

 

Delen via: