Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Een van de allermooiste ballonvaarten.., boven skyline Londen

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 09-JUNI-2019

The 2019 RICOH Lord Mayors Balloon Regatta®

Yes, het is mooi weer voor een prachtige ballonvaart maar waar zijn onze piloten en crew? Exact, in Londen, op een van de meest bijzondere Balloon regatta’s van Europa. Johannes, Brecht, Annemarie en Nynke maken hun lang gekoesterde droom werkelijkheid. 

Een ontzagwekkende vertoning, 46 ballons vertrokken massaal van Battersea Park om 05.15 uur deze eerste ochtend. De allereerste lancering in zijn soort vanaf deze locatie. Met de CEO van The Lord Mayor’s Appeal aan boord vlogen de ballonnen over veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de London Eye, de Houses of Parliament, Cutty Sark, Greenwich, Canary Wharf en Thames Flood Barrier.

De Hot Air Balloon Regatta® van Lord Mayor, (de burgemeester van Londen) is een opvallend kenmerk aan het worden in de Londense kalender en het jaarlijkse evenement heeft in totaal £ 250.634 opgebracht tot nu toe. Het ingezamelde geld voor The Lord Mayor’s Appeal zal drie inspirerende goede doelen ondersteunen: Samaritanen, Onsideide Jeugdzones en Place2Be.

De regatta is opgericht en georganiseerd door ’s werelds meest toonaangevende luchtmarketingspecialist, Exclusive Ballooning. Sinds 2015 is de Balloon Regatta® actief en heeft hier voor steun ontvangen van hoofdsponsor RICOH samen met de City of London Corporation.

Wethouder Peter Estlin, zegt hierover: “De Lord Congolans Ballon Regatta® vestigt zich snel als een van de culturele hoogtepunten van de City of London en creëert een adembenemend uitzicht over de iconische skyline van de hoofdstad. Het brengt liefdadigheid, gemeenschap en handel samen, alles waar de stad – en de burgemeester – over gaat.

“Elk jaar roept het evenement bewustzijn op en geld voor de liefdadigheidsinstellingen van The Lord Mayor. In de komende twee jaar concentreren zij zich zich op drie organisaties: Place2Be, Onsideide Jeugdzones en Samaritanen. Al dit werk – ondersteund door de Regatta, RICOH en andere zakelijke partners – zal werken aan één doel: een inclusieve, gezond geschoolde en eerlijke stad bouwen. Een betere stad voor iedereen. 

Andrew Holly, Operations Director en Balloon Regatta® Flight Director bij Exclusive Ballooning, zei: “We hebben de Balloon Regatta® opgezet ter ondersteuning van The Lord Mayors Appeal omdat het de perfecte mix was van ballonvaren en goede doelen in Londen. Sinds onze oprichting hebben we alle beschikbare middelen gebruikt om onze klanten te helpen geld in te zamelen voor een goed doel. We zijn er trots op dat we tot nu toe onze klanten hebben geholpen om meer dan £ 8 miljoen voor liefdadigheid op te halen met behulp van heteluchtballonnen. ”

Een unieke belevenis en een om nooit meer te vergeten voor Johannes, Brecht, Annemarie en Nynke. Wie kan dat nou zeggen; ” Ik zat in een van die luchtballonnen  die voer boven de prachtige skyline van Londen”. 

Delen via: