Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

En wij zijn er bij, deze warmste februaridag ooit

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 25-FEB-2019

25 Februari de warmste februari ooit gemeten in Nederland sinds 1899 en een record aantal van zeven lentedagen in Maastricht. Februari lijkt wel april. In de Bilt liep de temperatuur op tot 18,3 graden. Het is sinds zestig jaar niet zo warm geweest in deze wintermaand.

Het toeval wil dat we een ballonvaart gepland hadden op deze dag. Met z’n zevenen wilde deze familie heel graag een bijzondere verjaardag vieren, namelijk die van 50 lentes jong en graag met een mooi uitzicht. En tot onze verbazing kon dat gewoon..! We voeren van Nieuw Buinen naar Stadskanaal, waar het Tommie lukte om op het vliegveldje de landing te maken. Dat dat zou kunnen deze dag?, wie had dat gedacht. En toch, was het ondanks de mooiste en warmste dag, niet de eerste ballonvaart van dit jaar. Op 20 januari besloten piloten en crew dat het genoeg was die lange winter en maakten een pleziertocht met elkaar. Wel zonnig maar nog zeker niet warm hoor. Van Ter Apel naar Broek bij Joure, de thermoskan koffie ging toen nog gezellig mee naar boven om toch nog een klein beetje op te kunnen warmen. 

Maar deze dag was top, een beter begin van het seizoen is er niet. Tommie in de winter met een big smile in zijn t-shirt, aan de brander en zeer blije passagiers in de mand, daar doen we het voor!

Delen via: