Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Er gaat niets boven Groningen

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 31-AUG-2018

Wat nog niet iedereen weet is dat wij gemiddeld vier keer per maand uit Groningen ballonvaarten uitvoeren met reguliere passagiers. Uit het prachtige stadspark, omringd door hoge bomen kunnen we altijd omhoog en geniet je van een prachtig uitzicht over jou stad. Deze keer weken we uit, om ons te voegen tussen vele andere ballonnen, een Gronings feestje, dat leek ons wel wat?!

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september vond namelijk de negende editie van Ballon Fiësta Meerstad plaats. In totaal zagen zo’n vijftienduizend bezoekers uit Stad en omstreken een record aantal ballonnen de lucht in gaan. Zo kozen op vrijdag 29 ronde ballonnen en special shapes het luchtruim boven Meerstad en volgden er op zaterdag maar liefst 33 ballonnen.

Het was de tweede keer dat het luchtballonnenspektakel plaats vond langs de oevers van het Woldmeer in hartje Meerstad. Een uniek podium voor dit fantastisch schouwspel.

Naast de vele ballonnen was er ook een aanvullend programma voor jong en oud met diverse ballon- en wateractiviteiten. Zo konden bezoekers genieten van de Flyboard show op het Woldmeer, rondlopen in een ballon, een kijkje nemen bij modelballonnen en met waterballen over het Woldmeer lopen. Ook kleurde de lucht met paramoteurs en reusachtige vliegers. Kortom, er was genoeg te zien en te beleven.

Beide avonden werden op feestelijke wijze afgesloten met de spectaculaire ‘Night Glow Meerstad’, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichtten op de maat van de muziek en een schitterende weerspiegeling in het Woldmeer creëerden. 

Delen via: