Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Kapotte luchtballon door Ufo

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 26-JULI-2017

Een jaarlijks terugkerend evenement, de Friese Ballonfeesten, een zomers festival voor de Friezen en voor de vele toeristen die deze week in en rondom Joure vakantie vieren. Er stegen iedere avond zo’n 30 ballonnen op vanaf een relatief klein veld, een mooi spectakel om te zien, vooral de specials zijn prachtig om van zo dichtbij te zien.

Dan zie je pas hoe enorm sommige special luchtballonnen zijn. Zoals de motor, met een inhoud van 170.000 kubieke voet, 46 meter breed en 38 meter hoog is deze ballon de grootste van Europa. Deze ballon is 560 kilo, inpakken is een enorme klus, 10 crewleden is dan ook niet overbodig.  Maar alles ging vlekkeloos, de motor verliet geruisloos het opstijgveld en vloog laag richting Terkaple over een prachtig stukje Friesland.

De Ufo, die ging dit keer met meer enthousiasme omhoog en voer tijdens de opstijging door een andere ballon heen die deze net aan het opblazen was. Erg jammer maar helaas was deze ballon voor vanavond uitgeschakeld. Een geluk was wel dat wij de ballon snel weer mochten repareren zodat deze de volgende dag weer deel kon nemen aan de ballonfeesten.

Wat echt het wachten waard is, is de schitterende Night glow. In de late uurtjes als het donker is worden de ballonnen weer opgeblazen en worden deze verlicht op de maat van de muziek. Prachtige afsluiting, mooi om een keer mee te maken!

Delen via: