Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Luchtballonnen strijden om de beste plek

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 14-MRT-2017

In het weekend van 11 en 12 maart vond de Ad Ballon Cup 2017 plaats. Deze tweedaagse ballonwedstrijd werd gehouden in de regio Breda. Aan deze wedstrijd deden 22 teams mee, waarvan 17 Nederlandse en 5 Belgische.

Bij het wedstrijdvaren is het de bedoeling om zo precies mogelijk te manoeuvreren met de ballon. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het varen naar een bepaald punt, of het varen van een zo’n lang mogelijke afstand in een bepaald gebied. Dit doe je door gebruik te maken van de verschillende windrichtingen op verschillende hoogtes. Ook wij waren vertegenwoordigt, Johannes nam deel aan de wedstrijd met zijn speciale Lindstrand wedstrijdballon. Deze ballon heeft een andere vorm waardoor de piloot sneller kan anticiperen op bepaalde situaties die ontstaan tijdens de vaart.

Ook Brecht was te zien op grote hoogte, ze was er tevens in geslaagd crewleden van het NBC enthousiast te krijgen om met haar een team te vormen. Een goede samenwerking tussen piloot en grondteam is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. De piloot zorgt door middel van navigeren met de laptop die is bevestigd in de mand dat hij zo precies mogelijk uitkomt bij zijn doel. Het grondteam moet er voor zorgen dat ze op tijd bij dit doel aanwezig zijn om de grondwind richting te pijlen en door te geven aan de piloot. Zo kan hij zijn marker zo dicht mogelijk bij het doelkruis gooien. Het meetteam komt als laatste om alle markers op te meten.

Johannes is 12e geworden en Brecht net daaronder 14e, een prachtig weekend en een mooie prestatie!

">Klik hier voor een mooie videoreportage.

Delen via: