Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Ouders en kinderen verrast door kinderfeestje

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 06-JULI-2018

De basisschool afsluiten, hoe doe je dat..? Met een kinderfeestje, dat is iets wat veel ouders zullen herkennen. Dit werd er een om nooit meer te vergeten.

Het begint allemaal met een uitvoerige uitleg en instructie betreft de landingshouding. Met veel overgave word door de meiden de ballon uitgevouwen en met plezier gaan de handen uit de mouwen tijdens het opblazen van de ballon. De koude lucht word verwarmt waardoor de ballon omhoog komt en het moment van instappen nu wel heel dichtbij komt. Nog een paar keer de brander aan en dan is het zover. De acht meiden klimmen al giechelend in de mand, want het begint nu toch wel erg spannend te worden..

Tijdens de opstijging horen we niet de kinderen luidkeels roepen en zwaaien maar vooral de ouders die hun dochter langzaam steeds verder uit het zicht dreigen te verliezen, horen we boven alles uit. De grote gekleurde ballon verdwijnt achter de toppen van de bomen en weg zijn ze.. Onderweg worden selfies gemaakt, want dat doen 12 jarigen, en snoepjes uitgedeeld. De landing wordt ingezet in Follega en de meiden rollen lachend van enthousiasme uit de mand.

De methode van inpakken van de ballon roept een hoop meligheid op, het duurt dan ook even voordat deze weer helemaal in de daarvoor bestemde tas zit. Een heus luchtdoop certificaat volgt en natuurlijk mag de (kinder)champagne niet ontbreken. De goodybag’s zoals op elk feestje worden uitgedeeld, en dan vol van deze ervaring, volgt de reis in het ballon-busje naar huis.

Delen via: