Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Over het kanaal van Dover naar Calais in een luchtballon?!

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 07-APR-2017

Woensdag 5 april gingen we in de startblokken. We ontvingen namelijk goed nieuws, groen licht voor de Cross Channel Flight! De laatste voorbereidingen treffen dus. Nog even goed slapen want vanaf morgen komt daar waarschijnlijk niet veel meer van terecht.

Donderdag 6 april om 17:30 vertrokken onze piloten Johannes, Nynke en Brecht als crew richting Engeland. Met veel enthousiasme en een gezonde spanning rijden ze naar Calais en nemen daar de boot van 23:20. De overtocht ging snel, om 2:00 s’nachts gearriveerd in Dover en gelijk door naar het startveld. So far so good, zelfs nog tijd over.. een goede planning en dus tijd om nog even te slapen voor de vaart. De ballonmand uit de bus tillen en slaapruimte creeren. Het is fijn een grote auto mee te hebben maar slapen op een cushion floor is niet voor iedereen weggelegd heb ik begrepen 🙂

Yesss, om 4:00 was het dan zover, actie in de tent, inchecken bij de organisatie en gastanken. Om 5:00 op het startveld de ballon opbouwen. Nu beginnen de gezonde zenuwen zeker wel te komen, er moet toch echt over een behoorlijk breed kanaal gevaren worden. De eerste ballon start om 7:00, en ook Johannes is bijna klaar om samen met zijn vriendin dit bijzondere avontuur aan te gaan.

Het is nu of nooit! Om 7:15 ziet Brecht onze crew,  het koppel langzaam met nog 100 andere ballonnen, verdwijnen richting het weidse water. Oke Brecht, “go fot it”, en vergeet niet links te rijden. Johannes en Nynke varen over Castle of Dover, het grootste kasteel van Engeland, gebouwd in de 12 eeuw en wordt beschreven als “de key to England”, en nu door naar de overkant.  Het was een prachtige oversteek, om 9:15 veilig geland in Frankrijk. Terwijl er wordt gewacht op Brecht, genieten deze twee nog na van deze fantastische belevenis. Een ervaring rijker!

Delen via: