Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Piloot Tommie maakt 100ste ballonvaart zonder ballonmand

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 09-NPV-2018

Een mijlpaal in de luchtballon carrière van piloot Tommie, zijn 100ste ballonvaart van dit jaar is een feit. Geen gewone ballon dit keer.., een met een enveloppe maar zonder ballonmand. Met collega/vriend Edcar verkozen zij het luchtruim in een cloudhopper luchtballon om dit speciale moment te vieren. 

Een Cloudhopper is vaak een een of twee persoons heteluchtballon waar de piloot in een harnas op een soort smal bankje zit. Achter de piloot zit de propane tank, en de brander hangt in een frame boven het hoofd van de piloot. De ballon brander, tank en de harnas van de piloot kunnen onafhankelijk van elkaar draaien van de ballonenveloppe. Dit is zodat de piloot in elke richting kan draaien om te kunnen sturen en landen.

Oorspronkelijk is de term ” Cloudhopper” een handelsmerk bedacht door de Britse balloonist Colin Prescot. De ontwikkeling van de Cloudhopper werd uitgevoerd door Per Lindstrand van Colt Balloons in 1979. Colt Balloons is later samen gegaan met Thunder Balloons om door te gaan onder de naam Thunder & Colt Balloons, en zo werd de naam Cloudhopper overgenomen. Per Lindstrand is hierna zijn eigen Ballon fabriek begonnen en ontwikkeld en maakt tot op de dag van vandaag de Cloudhopper Ballon.

Tommie is iedere dag beschikbaar als piloot om passagiers voor ons te varen. Zoals bij veel piloten is het enthousiasme voor dit werk ontstaat vanuit een passie voor Ballonvaren. Het is belangrijk om deze passie niet uit te laten doven en af en toe ook leuke en gekke dingen te kunnen doen, plezier te maken door dit soort activiteiten te ondernemen. Aan de blije foto’s te zien is dit goed gelukt!

Delen via: