Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Reparatie Smile ballon op Albanese grond

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 29-SEP-2018

Tot vorig jaar voer de vrolijke Smile ballon nog boven Nederlandse grondgebied. De combinatie van de rode met gele kleur en brede lach zorgt voor herkenbaarheid, immers die smile zie je overal in terug, sleutelhangers, kaarten, emoticons etc.

Toch vaart deze opvallende luchtballon niet meer in Nederland maar laat zich nu zien hoog aan de hemel van het wonderschone Albanië. De Smile stijgt nu uit boven groene bergtoppen. Ook daar heeft hij het naar zijn zin, warm en stabiel weer zorgen voor vele tochtjes maar ook voor kleine schades zo nu en dan. Om de Smile weer veilig het luchtruim in te sturen is het noodzakelijk dat deze gerepareerd en gekeurd worden. 

Dus vlogen we met een tas gereedschap en rode ballonstof naar Albanië. De naaimachine was een beetje ouderwets maar goed genoeg om mee te kunnen werken. Uran Qylafku, de eigenaar van de Smile ballon droeg zorg voor de inwendige mens, als kok verzorgde hij overheerlijke lunches. En maakte zo het verblijf voor Pieter zeer aangenaam, hij komt graag terug 😉

Delen via: