Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Rolstoelvriendelijk bedrijf

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 27-JUNI-2017

Als je denkt aan rolstoelvriendelijke activiteiten, is ballonvaren niet het eerste dat in je opkomt. Toch is het bij ons mogelijk dankzij Lindstrand Balloons in Engeland, zij hebben een speciale mand ontworpen voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel.

De mand is groot genoeg voor degene in de rolstoel en nog twee staande passagiers. Door het unique design kan een kant van de mand worden open gemaakt en naar beneden gezet zodat er gemakkelijk met een rolstoel de ballonmand kan worden ingereden. De mand is open gevlochten aan de kant waar de zittende passagier zit zodat optimaal van het zicht kan worden genoten.

Deze bijzondere vaart valt onder de Vip vaarten, wat wil zeggen dat de passagiers vanaf een door hun gekozen locatie kunnen opstijgen. In de mand zit een rolstoel maar het is ook mogelijk de eigen rolstoel te gebruiken, mits deze door de deur van de mand past. Ballonvaren is afhankelijk van geschikt weer om de vaart veilig te laten verlopen. Zeker bij een rolstoelvaart is dit van belang, we zullen de ballonvaart dan ook opnieuw inplannen als dit niet het geval is.

We hebben al veel bijzondere vaarten gemaakt met deze ballon dit jaar, de foto’s mogen dan niet zo scherp zijn de belevenissen zijn onbetaalbaar, zowel voor de passagier als voor de piloot en zijn team!

Delen via: