Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Spannende ontmoeting tussen Rutger Hauer en Vincent van Gogh

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 25-FEB-2017

Op 29 augustus 2015 waren we uitgenodigd om mee te werken aan de opening van de tentoonstelling over het werk van Van Gogh. Samen met Rutger Hauer hebben we de 35 meter hoge luchtballon van Van Gogh himzelf opgeblazen. Piloten, crew en onze dochter was er zelfs bij, een mooie herinnering om aan terug te denken.

“DRACHTEN – Bijna 200 Van Goghs zijn de komende maanden te zien in het Karmelklooster. Het zijn reproducties, maar toch zijn ze eigenlijk echter dan de echte. De kleuren van de kopie zijn zoals Vincent ze zelf zag toen hij de werken schilderde. Filmacteur Rutger Hauer opende vanochtend de tentoonstelling.

Rutger Hauer was graag bereid om de expositie te openen. Hij was vergezeld door zijn echtgenote Ineke en zijn schoonmoeder Diet ten Cate. ,,Mijn moeder is haar hele leven al gek geweest van Vincent van Gogh”, zegt Ineke Hauer. ,,Thuis lazen wij bijvoorbeeld ook de briefwisseling tussen Vincent en zijn broer. Dit is een prachtige tentoonstelling, het is allemaal heel mooi gedaan door de familie Hofstra.” ,,Ja, mijn schoonmoeder is een woeste bewonderaar van Van Gogh, maar ik voel me ook wel met hem verbonden, zijn werk raakt me”, zegt Rutger Hauer. ,,Het is deels ook chauvinisme, je voelt je trots als je ziet wat zijn kunst betekent. Dit heeft Nederland toch maar voortgebracht.”

Ter gelegenheid van de opening werd de Van Gogh-ballon uit Joure opgezet op het veld tegenover het Karmelklooster. Rutger Hauer was diep onder de indruk van het metershoge gevaarte. Binnenkort wordt overlegd wanneer zijn agenda het toelaat om een ballonvaart mee te maken.”

Delen via: