Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Survival equipment mee voor luchtballon avontuur in de bergen

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 16-JAN-2019

De hele winter niet ballonvaren…, dat is echt te lang voor doorgewinterde piloten, dus reizen we af naar het prachtige dorpje Mauterndorf in Oostenrijk. 

Van 12 tot 19 January doen twintig internationale teams hun best om tijdens de ballonmeeting in Mauterndorf een kleurrijk schouwspel te creëren. En dit boven het pittoresk Lungau berg landschap. Voor toeschouwers is het ieder jaar weer een magisch spektakel en voor ons ook.

Er worden overdag verschillende routes gevaren over behoorlijke bergtoppen. Tussen de 1000 en 3500 meter, de hoogte zit er dus wel in en dus is zuurstof tijdens de vaart een pre. Voor dit soort vaarten is zo en zo een gedegen voorbereiding van belang. Er wordt speciaal survival equipment meegenomen, waaronder extra gas, wat te eten en drinken, slaapzakken en een transponder. Deze spullen zijn nodig omdat piloten bij het ballonvaren nooit weten waar ze gaan landen en dit zomaar op moeilijk bergzame plaatsen kan zijn en er natuurlijk op de volgploeg gewacht moet worden die de piloot, passagiers en ballon weer op haalt. De luchtballon vaart over de bergen heen maar de volgploeg moet er om heen, ook dat kan even duren.

Een alpenvaart duurt 2 uur of langer om te genieten van de Alpen, de Mont Blanc, Slovenië of de Italiaanse Alpen. Het zicht kan wel oplopen tot honderden kilometers. Het is wel een beetje koud maar de warmte van de brander en het fenomenale uitzicht doen de kou vergeten en maakt de ballonvaart tot een prachtig avontuur.

Speciaal voor toeristen is de “Nightglow” event. Op de laatste avond geven de luchtballonnen een show weg door te dansen in de nacht op de maat van de muziek. Ook voor ons is dit een mooie afsluiting en gaan we voldaan en met nieuwe avontuurlijke herinneringen huiswaarts. 

Delen via: