Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Varen op het water en in de lucht

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 21-MEI-2017

Zondag 21 mei, een prachtig blauwe lucht, heerlijke temperatuur en de zon hoog aan de hemel. Een uitermate geschikte dag om je personeel uit te nodigen om een onvergetelijk avontuur te beleven. Want wat is een mooiere manier om de relatie tussen personeelsleden te verstevigen dan met een ervaring die ze hun leven lang onthouden. De dag begon op een boot, want het is prachtig om te varen in onze mooie provincie op deze zomerdagen. Over de friese meren en door pittoreske dorpjes heeft deze groep van 12 zich uitstekend vermaakt.

Om 19:45 hadden we afgesproken bij de jachthaven van Joure om de ballon startklaar te maken. Na duidelijke instructies van piloot Johannes mocht iedereen mee helpen met het opblazen van de 260. Dit nummer zegt iets over de grote van de luchtballon, 260.000 kubike meter is de inhoud van deze enveloppe zoals dat heet. Dat zijn ruim 225 zee containers. Het duurt dus wel even voordat alle koude lucht verwarmd is en de ballon omhoog komt.

De windrichting is Lemmer maar eerst wordt over de bouw van de rotonde van Joure gevaren. Rijkswaterstaat, de provincie Fryslân en de gemeente De Fryske Marren werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Fryslân via Joure. Wat gaan ze doen? De bestaande rotonde maakt plaats voor een ongelijkvloerse verbinding tussen de A6 en A7. Dat is goed voor de doorstroming en voor de verkeersveiligheid.

Dan vervolgt de luchtreis zich richting Tjeukemeer en steekt Johannes het meer over om vervolgens een mooie landingsplek te zoeken in de buurt van Lemmer. De boer zwaait vanaf zijn tractor naar Johannes en roept hem toe dat hij de ballon neer mag zetten in zijn weiland. Na champagne en lekkere hapjes is het nog even napraten met elkaar en samen nagenieten van deze once in a lifetime experience!

Delen via: