Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Voor de eerste keer, onze luchtballon op wel heel speciaal grondgebied

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 07-FEB-2019

Hey Trees en Rik, ” hebben jullie in februari nog twee weken tijd voor een mooi ballonvaart avontuur..??” , dit was het bericht wat werd ontvangen en waar het avontuur mee begon. Rik was net terug uit Oostenrijk, zie vorig nieuwsbericht 🙂 en Trees was volop aan het werk, maaaar deze factoren hielden deze luchtreizigers niet tegen. Festival Winter at Tantora in Kingdom Saoedi Arabië, dat klonk zeer aantrekkelijk.

65 luchtballonnen gaan de komende dagen het Saoedische luchtruim in. Een spectaculair gezicht boven woestijnzand, rotspartijen en kamelen. Heel speciaal omdat nog nooit eerder in dit land een luchtballon is waargenomen. Dat voelt bijzonder maar is ook een beetje uitdagend, namelijk een andere omgeving en warmer klimaat is even aanpassen, ook voor de crew aan de grond. Deze moet goed geïnstrueerd worden, dit is namelijk de lokale bevolking 🙂 Een goede uitleg is dus geen overbodige luxe. Een testvaart volgt en de dagen erna krijgen Rik en Trees passagiers mee aan boord. Een hele beleving, dat snap je voor Arabieren die nog nooit een luchtballon van dichtbij hebben gezien maar ook verwondering volop bij Rik en Trees!

Tijdens de vrije dagen wordt deel genomen aan een excursie naar het historisch gebied Madain- Saleh. Hier zijn 2000 jaar geleden graftombes uitgehakt in de rotsen, zo exceptioneel dat deze op de Unesco wereld erfgoedlijst zijn benoemd. Ook volgt er een woestijn safari met als hoogtepunt een lunch op traditioneel handgemaakte kleden. Rik en Trees beseffen zich wel degelijk dat dit nou zo’n ” once in a lifetime moment” moet zijn.. Een plek waar je nooit had gedacht te zullen komen en dat mogen beleven met je collega’s is best uniek. Maar er was regen op komst, dat kan dus ook in de woestijn, en dus worden er zoveel mogelijk vaarten naar voren gehaald om iedereen de ervaring te kunnen bieden waarop men had gehoopt. Een prachtig gezicht is het, de gekleurde luchtballonnen tegen de blauwe lucht en boven het gele zand. Net voor de regen is de luchtballon weer ingepakt, wel met een beetje woestijnzand hihi maar helemaal klaar voor de terugreis naar Nederland. Na een lang en spannend verhaal zijn de laatste woorden die ik hoor; ” het was een onvergetelijke reis met een geweldige groep mensen”!

Delen via: