Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Wier verwonderd zich over eigen dorp

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 28-AUG-2017

Vandaag mogen wij onze luchtballonnen inzetten voor een grote groep inwoners uit Wier. Wier is een dorp in de gemeente Menaldumadeel, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt aan de Hoge Dijk in de noordelijke punt van de gemeente en heeft ongeveer 210 inwoners. Wier is een pittoresk terpdorpje met zo’n 210 inwoners en ligt in de gemeente Menameradiel (Menaldumadeel) in het noordwesten van Friesland. Met een bruisend verenigingsleven, een speeltuin, kaatsveld en een goede busverbinding een prima plek om te wonen en te werken. Ook voor toeristen is het zeker de moeite waard om Wier te bezoeken.

Wij stegen vandaag op vanaf het mooie kaatsveld, een mooie groot veld om 3 ballonnen uit te leggen en op te blazen. We ondervonden veel enthousiasme en gezelligheid bij de passagiers en omstanders die het spectackel in het dorp niet wilden missen. We varen met Ballonnen niet groter dan 12 passagiers waardoor we met grotere groepen met meerdere Ballonnen komen. Dit is vele malen leuker dan 1 ballon waar iedereen in mee gaat. Nu is er veel meer actie op het veld en zien de passagiers elkaar in het luchtruim.

Ook tijdens de vaart is er meer stilte en rust en kunnen piloot en passagier elkaar goed verstaan. Dat is erg leuk omdat er informatie met elkaar gedeeld kan worden over de omgeving waar gevaren wordt. Het persoonlijke karakter van de manier waarop wij de vaarten willen uitvoeren is belangrijk voor de beleving van de passagiers, vanavond zijn dat de inwoners van Wier. Daar hoort ook bij dat elke passagier weer naar het kaatsveld wordt terug gebracht in onze volgauto’s. Dit is niet bij elk ballonvaartbedrijf vanzelfsprekend. Een fijn moment om met elkaar, crew en piloten na te praten over deze bijzondere belevenis.

Een leuk weetje over Wier:

In Wier bevindt zich Radarpost Noord van de Koninklijke Luchtmacht, een van de twee zogenaamde “Medium Power Radars” waarmee het Nederlandse luchtruim wordt bewaakt. De andere Nederlandse radarpost bevindt zich in Nieuw-Milligen (bij Apeldoorn) en is onderdeel van Air Operations Control Station Nieuw Milligen. Door de aanleg van een sluis ligt Wier sinds 2013 ook aan de Elfsteden vaarroute.

Delen via: