Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

WK Ballonvaren

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 25-AUG-2012

Welkom op de nieuwspagina over het WK Ballonvaren.

25-08-2012 – De Amerikaan Nick Donner is wereldkampioen geworden, door het sterke nationale team van de USA en natuurlijk goed kunnen ballonvaren is hij de terechte nieuwe wereldkampioen. Bij een wedstrijd als deze kwam het vaak aan op het goed kunnen gooien van de zg. marker, een zakje zand van 75 gram met een lint eraan. Ben je binnen 15 meter van het doel met je ballon dan kun je met goed gooien de hoogste score bereiken en dat heeft eigenlijk niets meer met goed ballonvaren te maken maar meer met goed gooien. Er zijn hier wel regels voor om een zg. gravity drop te doen waarbij de marker niet gegooit mag worden maar gewoon los moet worden gelaten waardoor hij recht naar beneden valt en daarbij het meest nauwkeurig de plaats van de ballon wordt bepaald.

Johannes is op een 83 plaats uitgekomen na 30 opdrachten. Dat hij zich zeker kan meten wet de wereldtop blijkt wel uit de uitslag dat hij een keer 2e is geworden op een task en dat hij nota bene de laatste opdracht heeft gewonnen!. Klik hier voor de uitslag van deze opdracht.

Nog even een mooie video van het WK waarbij de prachtige Lindstrand Demo X-series van en met Johannes na 30 seconden prachtig in beeld komt.

22-08-2012 – Het WK begint aardig op stoom te komen en zoals gebruikelijk bij grote wedstrijden komt de beste vanzelf bovendrijven. Het gaat er niet om dat je veel wint maar aan het eind de hoogste gemiddelde score op alle opdrachten hebt bereikt. Dat de Amerikanen een thuisvoordeel hebben is duidelijk en dat ze veel meer wedstrijdvaren als hier in Europa ook. De Nederlanders scoren wisselend, zo wist Henk broeders zelfs een opdracht te winnen om vervolgens met een score van 4.47 meter weer op de 52 plaats terecht te komem. Vandaag nog 2 vaarten en morgenvroeg nog 1.

20-08-2012 – Gister een drukke dag voor de deelnemers aan het WK Ballonvaren. In twee vaarten werden er 6 opdrachten afgewerkt. Op task 5 wist Johannes de 2e plaats te bemachtigen!.

Vaar hieronder mee met een Amerikaan naar het GB doel:

19-08-2012 – Er is gevaren!, gister ging alleen de ochtendvaart door. Een lastige vaart door de draaiende wind waardoor niet alle doelen goed aangevaren konden worden. Gisteravond was de kans op onweer te groot.

16-08-2012 – De bus is opgehaald, de ballon uitgepakt en er is ingechecked. Tijd om de spullen in te richten, de wedstrijdkaart te plastificeren om zo morgenvroeg de eerste vaart te gaan maken.

15-08-2012 – Vandaag gaat Johannes de huurauto ophalen en de ballon. Daarna spullen inrichten en klaarmaken voor de eerst oefenvaart.

14-08-2012 – Er nemen nog twee nederlandse teams deel aan het WK: nationaal kampioen Henk Broeders en Bert Stuiver.

14-08-2012 – Om 23.00 uur is ons team aangekomen in Battle Creek. Morgen zal de ballon bij de transporteur worden opgehaald. Het transport van de ballon is gesponsort door IJsglobal.

13-08-2012 – Onze piloot Johannes Kooistra is met zijn team bestaande uit Tommie Witteveen en Marc de Vries vertrokken naar Battle Creek in Amerika om deel te nemen aan het WK ballonvaren.

Delen via: