Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Zuidwest Friesland in de spotlight

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 13-MRT-2019

Wij zijn ” Waterland van Friesland” 

Zuidwest Friesland staat bekend om de prachtige Friese meren, de verscheidenheid aan landschappen en prachtige uitzichten. Door het voortdurende spel tussen water en land, zijn veel waardevolle natuurgebieden ontstaan zoals het natuurgebied langs de Friese IJsselmeerkust, de Gaasterlandse bossen of de uitgestrekte landerijen met terpen en dijken die door het water zijn vormgegeven.

In dit prachtige decor ontdek je de veelzijdigheid van het gebied. Nergens in Nederland vind je zo’n mooi aaneengesloten en gevarieerd vaargebied: de beroemde Friese Meren. Vaarten en kanalen, kronkelende riviertjes, bijzondere natuurgebieden en gezellige havenplaatsjes. Het is er allemaal. Of je nu wilt zeilen, kitesurfen, wandelen, fietsen of ballonvaren: je kunt het landschap op verschillende manieren ervaren.

De weilanden met dijken, boerderijen en terpdorpen, de weidse meren en pittoreske dorpen en stadjes gaan abrupt over in de eeuwenoude bossen van Gaasterland. Zuidelijk van Balk en oostelijk van Warns beginnen de heuvels die ooit door het landijs zijn opgestuwd en die tegen de oevers van het IJsselmeer eindigen als kliffen. Zo stuiten openheid en water op reliëf en beslotenheid.

Turen over land en water zover het land reikt

Zacht glooiende heuvels, zo ver het oog reikt. Weilanden, houtwallen en bossen. Kerktorens van oude dorpen tussen de velden. Gaasterland staat bol van de historie; letterlijk en figuurlijk. Overal zijn het IJsselmeer en de Friese Meren dichtbij. Door golfslag ontstonden nog tot 1932 kliffen langs de kust, die zeer steil konden worden. Het Rode Klif bij Warns is hier een mooi voorbeeld van. De top steekt tot tien meter boven het niveau van het IJsselmeer uit. Het uitzicht vanaf het klif is fenomenaal.

Wat kunnen wij betekenen

Dit gebied waar ons Ballonvaart bedrijf is gevestigd heeft een unieke watermetropool, met iconen die een uniek verhaal vertellen. Te mooi om te laten liggen als weekendje weg of vakantie bestemming. Wij hebben een groot netwerk met ondernemers die zich inzetten om de schoonheid van onze provincie te laten zien. Overnachtings mogelijkheden op bijzondere locaties, sloep verhuur bedrijven, goede restaurants aan het water, stad of dorpje. Kortom, naast dat we Friesland vanuit de luchtballon laten zien denken we graag mee voor een geslaagd verblijf.

Delen via: