0513 - 41 75 03
social media
0513 - 41 75 03 Prijzen Boek nu online en ontvang 5% korting

Foto’s

Klik hier voor de video’s.

Klik hier voor de downloads.

 

van Gogh Balloon

The spectaculair van Gogh Special Shape balloon stands 90 feet tall. The fabric of the whole balloon is digital printed according to a portait of the painter himself.

Filipijnen 2015

De van Gogh luchtballon heeft van 12 t/m 15 februari deelgenomen aan het Internationale ballonfeest op de Filipijnen. Er werden elke dag ballonvaarten gemaakt.

Ballonjeugdkamp 2013.

Onze piloot Tommie Witteveen heeft in 2013 deelgenomen aan het ballonjeudkamp in Zuid Duitsland. Doel van het kamp is om jongeren te interesseren voor de ballonvaart,

Ballongroet aan de Koning en de Koningin.

14 juni 2013 was een speciale dag. Wij mochten met 6 ballons een ballongroet brengen aan de Koning en Koningin tijdens hun bezoek aan Friesland.

NK 2013

Onze piloot Johannes Kooistra werd tijdens het NK ballonvaren 2013 Nederlands kampioen.

Mind Igloo

Een leuk project was de Mind Igloo in opdracht van DUS Architects uit Amsterdam. 2 ballons werden zo aan elkaar gemaakt zodat er bezoekers in konden en de foto\'s van hun telefoon werden geprojecteerd op de witte ballon aan de binnenkant.

Elfstedentocht per luchtballon.

Zaterdag 11 februari heeft het Noordelijk Ballonvaartcentrum de Friesche Elfsteden bedwongen. Op één dag werd er met dezelfde ballon in elke stad een ballonopstijging gemaakt.

Schaatstocht Eernewoude

Op zaterdag 4 februari 2012 werd de eerste toertocht op natuurijs van 2012 verreden. Het Noordelijk Ballonvaartcentrum steeg op met Omroep Friesland om dit van boven te bekijken.

India

Half december 2011 zijn Johannes en Rik op uitnodiging van de regering in India gaan ballonvaren aldaar. Een prachtige ervaring!. De lesballon van het NBC werd verscheept en zo kon er met een eigen ballon worden gevaren.

Winter

Ons Ballonvaartcentrum vaart het hele jaar door, zelfs in de winter. Koud is het niet want je gaat met de wind mee en als het zonnetje schijnt is het net alsof je leker op een terrasje zit.

Herfst

Het Noordelijk Ballonvaartcentrum vaart het hele jaar door. Waar het landschap in de lente fris groen kleurt daar ontstaat in de herfst een warme gloed aan prachtige herfstkleuren.

Bollenvelden

Prachtig zijn de bollenvelden eind april. Het Noordelijk Ballonvaartcentrrum vaart in deze periode veel met gasten die juist deze prachtige kleuren van boven willen zien.

Guus Meeuwis en Reitse Spanninga vanaf de middenstip van het Abe Lenstra Stadion.

Een unieke ballonvaart maakten wij vanuit het Abe Lenstra Stadion. Als enige en eerst ballonvaartbedrijf maaken wij een ballonstart vanaf de middenstip. Video\'s hiervan staan bij de video\'s in de Gallerij.

Strijd der Elementen met Sybrand Niessen

Het NBC heeft meegewerkt aan TV opnames voor het TV programma Strijd der Elementen.

TV opnames Belgische TV

Op 15 april zij er TV opnames gemaakt voor de Belgische TV met de beroemde Friese Kok Reitse Spanninga.

\"Double Trouble\"

De \"Double Trouble\" was een leuke stunt in 2005. Johannes voer met twee ballons boven één mand.

Onze Ballons

Onze ballonvloot bestaat uit 14 ballons. Van een 12 persoons ballon tot een luchtballon waar slechts alleen de piloot in mee kan varen.

Deelname NK 2009

Onze piloot Johannes Kooistra doet veel aan wedstrijdvaren, op het NK van 2009 werd hij tweede.

Deelname Ballonfeesten

Traditioneel neemt het NBC deel aan de Friese Ballonfeesten te Joure.

Alpenvaart 2010

In januari 2010 heeft het NBC deelgenomen aan de ballonmeeting in Walchsee (Oostenrijk)